با مقایسه کابل کواکسیال RG و LMR به اطلاعات دقیقی نسبت به این دو محصول خواهیم رسید. کابل کواکسیال یک نوع کابل انتقال داده بوده، که عمدتاً برای انتقال سیگنال های رادیویی، تلویزیونی، اینترنت و خطوط ارتباطی استفاده می شود. این کابل دارای ساختاری ویژه و لایه های متعددی است، که شامل هسته، دی الکتریک، شیلد و روکش می باشد.
هسته کابل از ماده های هدایتی مانند مس یا آلومینیوم ساخته شده و سیگنال ها از طریق آن انتقال می یابند. عایق کابل از موادی مانند تفلون یا پلی اتیلن است که به عنوان جدا کننده و خنک کننده عمل می کند. شیلد نیز از فولاد کشیده یا آلومینیوم تشکیل شده است و اجرای فاکتور های حفاظتی را بر عهده دارد.
روکش از جنس پلاستیک بوده، که مانع خارج شدن سیگنال و ورود تداخلات الکترومغناطیسی می شود. کابل های کواکسیال برای انتقال سیگنال های با فرکانس بالا و کیفیت بالا بسیار مناسب می باشند. در این مقاله با مقایسه کابل کواکسیال RG و LMR به شما کمک می کنیم، تا اطلاعات مفیدی را در رابطه با این محصولات به دست آورید.
معرفی کابل کواکسیال RG
در گام اول از مقاله مقایسه کابل کواکسیال RG و LMR، به معرفی کابل های خانواده آر جی می پردازیم. از این سری برای انتقال سیگنال های الکتریکی و اتصالات رادیویی استفاده می کنند، که دارای ویژگی ها و استاندارد ویژه ای در رابطه با مشخصات فنی مربوط به هسته، عایق، شیلد و روکش می باشد.
در حقیقت از نظر ویژگی های های ظاهری این کابل دقیقاً شبیه سایر کابل های کواکسیال است، اما از متریال مختلفی برای تولید اجزای داخلی آن استفاده می شود. معمولا مغزی این کابل را با استفاده از فلز مس تولید می کنند و از پلی اتیلن برای ساخت عایق موجود در کابل بهره می جویند.
شیلد موجود در این کابل کواکسیال نیز مسی بوده و روکش آن PVC می باشد. این محصول برای استفاده در انواع دستگاه های دیجیتالی طراحی شده و خیلی خوب می تواند داده ها و سیگنال های رادیویی را منتقل نماید.
در رابطه با مقایسه کابل کواکسیال RG و LMR باید به این نکته اشاره نماییم که این کابل از خانواده آر جی دارای زیر مجموعه های مختلفی بوده و به دسته های مختلفی تقسیم می شود، که هر کدام از آنها متفاوت از دیگری می باشند و در ظاهر و عملکردشان با هم فرق دارند.
البته هر کدام از کابل های کواکسیال RG برای استفاده های خاصی طراحی شده اند و مشخصات فنی مربوطه براساس نیازهای انتقال سیگنال تعیین می گردد.
البته، برای استفاده از کابل کواکسیال RG در هر مورد خاص، جهت حفاظت از کیفیت سیگنال و کاهش تداخلات خارجی، بایستی توصیه های مربوطه توسط سازنده کابل رعایت شود. از این رو علاوه بر مقایسه کابل کواکسیال RG و LMR، باید در مورد اعضای کابل کواکسیال در خانواده آر جی نیز مقایسه ای انجام داد.
معرفی کابل کواکسیال LMR
گام دوم ما در مقایسه کابل کواکسیال RG و LMR، پرداختن به کابل ال ام آر است. این محصول یک نوع کابل با انعطاف پذیری کمتر بوده، که برای انتقال سیگنال های الکتریکی، رادیویی و مخابراتی استفاده می شود. این کابل جزء خانواده کابل های کواکسیال RG نبوده و دارای خصوصیات منحصر به فردی است.
کابل کواکسیال LMR نیز شامل ۴ لایه است، اما از یک سری خصوصیات و ویژگی های منحصر به فرد بهره مند می باشد. از آلومینیوم و مس برای ساخت هسته در این کابل استفاده می کنند. لایه عایق این کابل معمولاً از جنس فوم پلی اتیلن بوده و عایقی مناسب برای کاهش افت سیگنال می باشد. روکش بکار رفته در آن از جنس پولی کلورید وینیل (PVC) یا پلی اولفین است و مانع از ورود رطوبت و تداخلات خارجی می گردد.
شیلد کابل LMR از فویل آلومینیومی تشکیل شده و به صورت یک لایه یا چند لایه ای به دور عایق پیچیده می شود. این لایه مانع از ورود اشعه elektromagnetik و تداخل الکترومغناطیسی می شود. روکش بکار رفته شده در این محصول مقاومت و محافظت لازم را در مقابل عوامل جوی و محیطی فراهم می کند.
در طی مقایسه کابل کواکسیال RG و LMR باید اشاره کنیم، که کابل LMR به دلیل خصوصیت انعطاف پذیری پایین، کاهش افت سیگنال، مقاومت در برابر تداخلات الکترومغناطیسی و قابلیت انتقال سیگنال های با باند پهن تر، بسیار مناسب برای استفاده در انواع ارتباطات مخابراتی، شبکه های رادیویی و اینترنت بی سیم است.
بررسی تفاوت های کابل کواکسیال RG و LMR
در این بخش از مبحث مقایسه کابل کواکسیال RG و LMR، لازم بوده تا خیلی خوب تفاوت های میان این دو گروه را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم؛
- سبکی و انعطاف پذیری: کابل کواکسیال RG در مقایسه با کابل کواکسیال LMR، سبک تر و انعطاف پذیر تر است. این ویژگی می تواند استفاده و نصب آسان تر را فراهم کند.
- کاهش افت سیگنال: به طور کلی، کابل کواکسیال LMR از کاهش افت سیگنال بهتری نسبت به کابل کواکسیال RG برخوردار است. این به معنی انتقال سیگنال های با کیفیت تر و برابر تر است.
- تداخلات الکترومغناطیسی: لایه محافظ فویلی یا شیلد موجود در کابل LMR از جنس آلومینیوم است و بهبود قابل توجهی در کاهش تداخلات الکترومغناطیسی ارائه می دهد. در حالی که لایه محافظ فویلی کابل RGاز میزان کمتری مقاومت در برابر تداخلات الکترومغناطیسی بهره مند می باشد. درک این نکته از مزایای آشنایی با مقایسه کابل کواکسیال RG و LMRمی باشد.
- انتقال سیگنال با باند پهن تر: کابل کواکسیال LMR عموماً قابلیت انتقال سیگنال با باند پهن تر و رنج فرکانس بیشتری را نسبت به کابل کواکسیال RG دارد.
- مقاومت در برابر مواد محیطی: لایه پوشش بیرونی کابل کواکسیال LMR اغلب از جنس PVC بوده و مقاومت بیشتری در برابر مواد محیطی مانند آب، رطوبت و اشعه UV دارد. این ویژگی می تواند عمر مفید کابل را افزایش دهد.
- قابلیت انتقال برای فواصل بلند: با توجه به کاهش افت سیگنال بهتر و کیفیت سیگنال بالاتر، کابل کواکسیال LMR به طور کلی قابلیت انتقال سیگنال برای فواصل بلند تر را نسبت به کابل کواکسیال RG دارد و برای این منظور بیشتر استفاده می شود. مقایسه کابل کواکسیال RG و LMR بیانگر این امر بوده، که در فواصل بلند بایستی جهت انتقال داده ها به سراغ کابل LMR رفت.
- هزینه: کابل کواکسیال LMR معمولاً قیمتی بیشتری نسبت به کابل کواکسیال RG دارد. این امر ناشی از استفاده مواد مرغوب تر و ویژگی های فنی بهتر می باشد.
بین کابل کواکسیال RG و LMR چه شباهت هایی وجود دارد؟
با مقایسه کابل کواکسیال RG و LMR در می یابیم، که این دو محصول فقط با وجود تفاوت های میان همدیگر معرفی نمی شوند. بین این دو عدد کابل، چندین شباهت وجود داشته، که باید به آن اشاره نمود؛
- ساختار کابل: هر دو کابل شامل هسته هدایت کننده، لایه عایق، لایه محافظ فویلی و لایه پوشش بیرونی هستند. این ساختار مشترک باعث می شود که هر دو کابل مقاومت و ایمنی مناسبی را در برابر تداخلات الکترومغناطیسی و مواد محیطی فراهم کنند.
- عملکرد در فرکانس های بالا: هر دو کابل قابلیت انتقال سیگنال در فرکانس های بالا را دارند و برای انتقال سیگنال های الکتریکی، رادیویی و مخابراتی مناسب هستند. اما در پهنای باند امپدانس متفاوت می باشند.
- رعایت استاندارد ها: هر دو کابل مطابق با استانداردهای مختلف از جمله (RoHS) برای محافظت از محیط زیست و جلوگیری از استفاده از مواد مضر دیگر همچون سرب، کادمیوم و جیوه تولید می شوند. با مقایسه کابل کواکسیال RG و LMR به این نکته می رسیم، که اصول اولیه برای ساخت هر دو کابل یکی است.
- استفاده در ارتباطات مخابراتی و شبکه های رادیویی: هر دو کابل برای انتقال سیگنال های برق و ارتباطات در شبکه های رادیویی، تلویزیون و اینترنت بی سیم استفاده می شوند.
- خروجی آنتن: هر دو کابل برای اتصال آنتن به تجهیزات وسایل ارتباطی مانند مودم ها، رادیوها و تجهیزات مخابراتی استفاده می شوند.
- نصب و استفاده آسان: نتیجه بررسی و مقایسه کابل کواکسیال RG و LMR این است، که است دو کابل به راحتی نصب شده و استفاده می گردند و برای انواع کاربردها و فضاهای مختلف مناسب هستند.
کلام آخر
در این مقاله در رابطه با مقایسه کابل کواکسیال RG و LMR، با شما صحبت نمودیم. این محصولات جهت جابجایی و انتقال داده ها استفاده می شوند، اما یک سری اختلاف در ویژگی ها و مشخصات این محصول وجود دارد.
برای استفاده از آن دو لازم بوده تا نکات متعددی را مد نظر قرار دهیم. مجموعه سیگنال ارتباط جزو بزرگ ترین ارائه دهندگان این کابل در بازار بوده، که به صورت تضمینی آن ها را در اختیارتان قرار می دهند.